fredag, april 13, 2007

Tystast vinner

Folkpartiet och moderaterna tar under denna vecka debatten med sverigedemokraterna. Först ut var fp:s Erik Ullenhag i Adaktussons program på TV8. Det är bra att man börjar ta debatten.

Taktiken att tiga ihjäl sd har uppenbarligen inte varit framgångsrik, vilket inte minst förra årets val visade. CUF-ordföranden
Fredrick Federley insåg detta tidigt och ny tycks även fp och m har vaknat upp. Sd har blivit ett anti-etablissemangsparti. Människor som känner sig utanför samhället och orättvist behandlade identifierar sig med sd eftersom de inte heller tillåts ta plats i den offentliga debatten. Sd:s framgång är inte ett resultat av att deras politik lockar särskilt många. Det är ett resultat av andra partiers misslyckande att minska utanförskapet.

Det tycks som att de som är tystast vinner. Sd kom inte fram i den breda debatten i valrörelsen och gjorde sitt bästa val någonsin. Socialdemokraterna har opinionsmässigt gjort en rekorduppgång sedan valet genom att vara utan partiledare och genom att inte presentera någon politik utan att enbart vara emot det som den borgerliga alliansen genomför.