tisdag, januari 24, 2006

Sverige är verkligen bäst...

... på s k jobless growth, alltså. Jobless growth är tillväxt utan att fler människor kommer i arbete och om denna gren fanns med på OS skulle det vara Sveriges största medaljchans.

Göran Persson har gjort till sitt paradnummer att tala om hur bra det går för Sverige. Det går bra för andra med, men det går alltid lite bättre för Sverige. Johan Hammarqvist noterade att Persson under partiledardebatten också hann med att fastslå att Sverige är världens modernaste land.

Nåväl, smaka på det här Göran Persson. Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS) presenterar idag en rapport som visar att tillväxt skapar fler jobb i 33 av 35 länder, men inte i Sverige. Trots tolv år av hög tillväxt i Sverige har antalet sysselsatta i Sverige inte ökat.

Birgitta Swedenborg, forskningsledare på SNS skriver bl a följande:

Trots den höga tillväxten ligger Sveriges inkomst per capita relativt andra rika länder väsentligt lägre än den gjorde före 1990-talskrisen. Den totala arbetslösheten är fortfarande hög liksom andelen personer i arbetsför ålder som försörjs av olika sociala ersättningar (totalt 20 procent).

Om det går bra för Sverige så är det nog inte Göran Persson förtjänst i alla fall.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

I inclination not acquiesce in on it. I think polite post. Particularly the appellation attracted me to review the intact story.

06:27  

Skicka en kommentar

<< Home