onsdag, november 02, 2005

Det kan inte vara lätt att vara sosse

Jag tycker nästan (men bara nästan) lite synd om Ibrahim Baylan. Här kommer han med ett förslag om att införa nationella prov i årskurs tre. Ett förslag som trots allt går åt rätt håll. För att få de svårhanterliga kongressombuden att gå med på detta förslag så sträcker sig "Ibbe" så långt att han äntligen erkänner alla de brister och problem som den svenska skolan lider av idag. Skolan är idag mer segregerad än för tio år sedan, fler går ur skolan med ofullständiga betyg och kunskapsnivån sjunker.

Tyvärr gick argumenten inte riktigt hem. Kanske är ombuden på S-kongressen så hjärntvättade att de tror på det de alltid fått höra: "Vi har världens bästa skola!". När Baylan sedan erkänner att så inte är fallet så vill ombuden inte höra det utan röstar efter sin skeva verklighetsuppfattning. Stackars "Ibbe"! Nu måste ha fortsätta driva en misslyckad politik och han kan inte längre låtsas att Sverige har världens bästa skola.

Göran Persson har det inte heller så lätt. Han sa nämligen i sin regeringsförklaring: "Uppföljningen av skolorna ska förbättras. Därför inleds ett arbete i syfte att genomföra nationella prov redan från tredje klass." Frågan alla nu ställer sig är vad som gäller.

I frågan om föräldraförsäkringen föregick ju Persson omröstningen och förklarade på sin egen presskonferens att en kvoterad föräldraförsäkring inte var aktuell under kommande mandatperiod, oavsett kongressbeslut. Regeringens (läs Göran Perssons) åsikter går före kongressens.

Egentligen är det ju lite märkligt att sossar från hela Sverige ska samlas i Malmö under fler dagar för att besluta om partiets politik när det ändå är "den store ledaren" som styr allt på sitt eget lilla vis. Socialdemokraterna skulle ju kunna spara massa tid och pengar på att låta Göran fatta besluten själv istället, eftersom det ändå blir resultatet.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

HSB är verkligen tillbaka med full kraft.

Vad gäller att spara pengar så behöver de inte oroa sig. LO kan alltid pyttsa in lite till...

10:16  
Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Det är klart att LO har pengar över att pytsa in. (s) beslutade ju förra året att subvensionera fackavgiften= mer pengar till LO, som de kan ge tillbaka till sossarna lagom till valåret. Skrämmande!

02:01  
Blogger chenlina said...

chenlina20171102
canada goose nederland
coach outlet
ray ban sunglasses
sac longchamp
ugg uk
adidas stan smith
ugg boots on sale 75% off
nike roshe run
moncler jackets
ugg sale

06:37  
Blogger Unknown said...

cheap mlb jerseys
swarovski jewelry
pandora jewelry
uggs outlet
ugg boots on sale
pandora charms
birkenstock sandals
uggs clearance
mbt shoes
carrera sunglasses
201711.10wengdongdong

10:49  

Skicka en kommentar

<< Home