torsdag, oktober 20, 2005

Sagan om ministern som blev en tomte

Det var en gång ett land, långt upp i det kalla nord. I landet fanns ett parti som hade mycket makt. De hade fått regera nästan oavbrutet i 70 år. I partiet fanns en liten man som var utbildnings- och kulturminister. Han hette Leif. Det ryktades om att Leif var släkt med Pinocchio för varje gång han ljög så växte skägget, precis som Pinocchios näsa. Leif ljög ganska mycket så efter en tid hade han ett rejält skägg.

Före

En kväll satt Leif i en TV-studio och pratade om sin fantastiska utbildningspolitik och sin senaste satsning på att gömma arbetslösa i högskolan. Den trevliga programledaren talade om för Leif att akademikerarbetslösheten hade ökat med 100 % de senaste tio åren. Leif svarade tvärsäkert: "Det tror jag inte på" och skägget växte.

Efter

Leif sa att vi måste satsa på mer kunskap. Han sa att de andra partierna vill sänka kunskapsambitionerna. Och skägget växte. Leif hade nämligen svårt att förstå skillnaden på kvalitet och kvanitet. När Leif pratade om mer kunskap så innebar det egentligen mindre kunskap men för fler. De andra partierna ville satsa på kvalitet och ha mer kunskap för de som läste, men Leif tyckte det innebar mindre kunskap och kallade det för korkat, defensivt och katastrofalt. Och skägget växte.

Många i landet oroade sig för hur det skulle sluta om tomteregeringen fick fortsätta bestämma och om Leifs skägg skulle fortsätta växa. Om inget hände snart så stod landet inför en dyster framtid...

Framtiden??

När jag var liten, bodde det en man, på andra sidan skogen.
Han förstod inte varför Gud, som är så klok, hade skapat tandvärk, bilköer och tomteregeringar.

6 Comments:

Blogger Karin Andersson said...

Ha ha ha...du e ju för roligt!!

/KA

15:29  
Blogger Magnus Andersson said...

Riktigt bra! Kanon!

20:58  
Blogger Magnus Andersson said...

När ska du skriva om Östros, Nuder, Persson och Messing? Tomtarna som blev minstrar? =o)

22:11  
Blogger Johan Sjöberg said...

Det kommer, det kommer... Nuder och Persson ligger rätt bra till för att få vara med i en saga. Kanske även Ringholm får en saga om ministern som blev/gjorde/sa en groda i kontrast till grodan som blev minister.

23:13  
Blogger Unknown said...

ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
longchamp outlet
ray ban sunglasses
pandora charms
coach outlet
canada goose sale
canada goose
coach outlet
christian louboutin outlet
201711.10wengdongdong

10:49  
Anonymous pure cotton bedsheets for double bed said...

Många i landet oroade sig för hur det skulle sluta om tomteregeringen fick fortsätta bestämma och om Leifs skägg skulle fortsätta växa. Om inget hände snart så stod landet inför en dyster framtid...
stitched salwar kameez wholesale ,
readymade salwar suit wholesale ,

12:21  

Skicka en kommentar

<< Home