torsdag, maj 31, 2007

Å andra sidan...

LO:s andre vice ordförande Ulla Lindqvist konstaterade igår när hon presenterade LO:s valanalys att socialdemokraterna förlorade valet eftersom tjänstemännen svek. Tänk vad lustigt. Jag tror tjänstemännen säger samma sak om socialdemokraterna. Och inte visste jag att det var tjänstemännens ansvar och förbannade skyldighet att ställa upp för sossarna. Jag trodde i min enfald att det var politikerna som hade ett uppdrag från väljarna. Inte tvärtom.

Dessutom visar det sig att LO, i enlighet med god socialdemokratisk politik, trixat med siffrorna och statistiken. Enligt LO:s valanalys röstade 58,8 % av LO-medlemmarna på (s). Bara 3,3 % mindre än valet innan. Men enligt VALU (där LO hämtat siffrorna) var det bara 54 % som röstade på (s). LO har helt enkelt bearbetat siffrorna lite grann för att de ska bli mer aptitliga. Henrik Bredberg skriver mer om detta i Sydsvenskan.

Ganska rolig läsning i valanlysen:

Tre faktorer som bidrog till den nationella valförlusten
Det finns tre huvudförklaringar till vänsterblockets förlorade
politiska majoritet. Dessa trender är den ökande tendensen att rösta
borgerligt bland tjänstemannagrupperna, inbrytningen från
Sverigedemokraterna i framförallt södra Sverige och vänsterpartiets
kraftiga nedgång. I följande genomgång kommer alla dessa tre
tendenser belysas.


Det är alltså tjänstemännens svek, sd:s inbrott i södra Sverige och vänsterpartiets nedgång som var orsak till att vänsterblocket förlorade valet. Det beror inte alls på fel politik eller att regeringen svikit väljarna. Bristen på självinsikt och självkritik är som vanligt total.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som någon sa`: Surt,sade räven.

06:24  

Skicka en kommentar

<< Home