tisdag, mars 28, 2006

Den samlade arbetarklassen demonstrerar

Blev nåt skräp med inlägget... ska försöka återskapa det nu.

På väg hem från jobbet gick jag förbi Sergels Torg. Förenade Arbetare (en del av osynliga partiet) hade kallat till massdemonstration Parisienne mot förändringar i arbetsrätten.

Det blev en intressant liten tillställning, med betoning på liten. Ett hundratal var på plats för att höra brandtal om den hemska borgerligheten. Ytterligare ett hundratal var nog där innan demonstrationen marscherade iväg.

Det hela inleddes med någon dikt som jag inte minns så mycket av. Mer än att den rimmade rätt bra tack vare ett antal nödrim. Sedan var det karaoke-dags på "Plattan". Med hjälp av en megafon gormade en snubbe som kallade sig "Glapp-käft" (för inte hette han väl så på riktigt??) fram Petters "Det går bra nu". Jag undrar fortfarande vad den samlade skaran anser det är som går så bra just nu. Är det kampen mot alla människor som vill starta, driva och utveckla företag som går så bra? Eller är det kanske kampen mot unga människor som vill in på arbetsmarknaden? Hursomhelst så var succén ungefär lika stor som när en sjösjuk snubbe sjunger karoke på en finlandsbåt. Men i slutet av låten så var det faktiskt flera stycken som viftade lite med händerna.

Sedan var det dags för höjdpunkten: brandtalet. Det skulle hållas av Petter (känd från SVTs Toppkandidaterna) syndikalist och ungvänsterns nya kelgris. En perfekt produkt av det kapitalistiska mediesamhället.

Talet måste varit slarvigt nerskrivet eftersom Petter gång på gång tvingades titta ner i pappret för att kolla vad han skulle säga för att elda "massorna". Talet kan väl i princip sammanfattas med följande citat.

"De säger att arbetarklassen dog efter göteborgskravallerna. De har inte fattat någonting. Vi har bara vilat och laddat upp med nya vapen. De har inte fattat vilka de har att göra med. Detta är bara början." (fritt citerat)

Sedan tågade demonstrationen iväg mot franska ambassaden och dit hade jag inte lust att följa med. Noterade en stor banderoll med en pistol på med texten "Osäkrade arbetare i rörelse". Urgulligt!

65 Comments:

Anonymous Anonym said...

Skulle vilja se en senare bild på demon. Jag var där och jag tyckte också att de kändes lite i början på torget, men när vi började gå så samlades alla som stod omkring och tåget växte markant. På nationaldagsdemon med AFA var det inte mycket mer folk på plats på Sergelstorg i början, men när det väl började gå så uppgick det till 1200 pers. Detta kändes som ungf hälften. 500 låter som en bra siffra. Borgarjävel.

22:30  
Anonymous Anonym said...

Eller hur... Om du någonsin varit i en sammanslutning över 100 pers, Sjöberg, skulle du nog kunna se att det var fler. Men det lär ju inte komma fler till herrklubben...

22:46  
Anonymous Anonym said...

Gillar den första "anonymous" slutkläm där. Verkar tydligen som många på vänsterkanten har någon form av tourettes sjukdom. ;)

22:53  
Blogger Johan Sjöberg said...

Hej alla glada anonyma människor och tack för alla komplimanger...

Hade faktiskt en bättre bild som jag tog 18.00, när demonstrationen var utannonserad. Då var det ca 70 människor där, men det tyckte jag var väl elakt eftersom de stod glesare och såg ut att vara ännu färre.

Den bild som ligger ute nu är tagen 18.15, d v s en kvart efter utsatt tid för demonstrationen.

Sedan fylldes det på ytterligare innan tåget gick (ca 100 pers till som jag skriver i inlägget) så när ni traskade iväg var ni väl ca 200 pers. Detta är tydligen även den siffra som pressen rapporterar om.

Förstår om du tycker 500 låter som en bra siffra, men tyvärr är den inte sann.

Noll arbetslösa ungdomar tycker jag låter som en bra siffra. Tyvärr är det ca 140 000...

23:01  
Anonymous Anonym said...

Nu är du nog i din egen värld Jönsson. Utveckla dig. Vad för slutkläm och hur skulle den kopplas till tourettes syndrom.

23:01  
Anonymous Anonym said...

På banderollen med pistolen stod det "Osäkrade arbetare i rörelse".

23:22  
Anonymous Anonym said...

Njae, det var nog faktiskt 500 som gick från Sergels Torg, men det är ju inget ovanligt att borgare ljuger om såna siffror, inte heller om arbetslösheten. I övrigt så var talet bra, peppen hög och budskapet ganska tydligt, om de petar på rätten till trygghet som grund för kamp, då kommer borgarnas liv bli jävligt otrygga...

23:41  
Blogger Magnus Andersson said...

Värst vad många anonyma det var som gillade att vara här. Roligt. Jag har en gång talat inför ungefär femtonhundra personer. Vilket då skulle vara tre gånger så många. Det bildade ett tåg på över femhundra meter... jag vill nog hävda att Sjöbergs analys är rätt nära sanningen. Att media rapporterar samma bild verkar ju ge en viss trovärdighet till det också. Men det är klart, det är väl borgerlig media som man inte kan lita på, kan jag tänka?

23:42  
Blogger Magnus Andersson said...

Förresten, låt säga att det var 2000 personer. Eftersom vänsterdebattörer hävdar att ungdomsavtalen inte kan införas i Frankrike eftersom så många demonstrerar och en opinionsundersökning visar att en majoritet av fransmännen är emot CPE (inte CNE dock) så borde ju det innebära att några tusen personer som demonstrerar emot och en temoundersökning som ger stöd till ungdomsavtalen vittnar om att ungdomsavtalen ska införas omedelbums i Sverige, eller?

23:45  
Anonymous Anonym said...

Helt säkert är att demon bildade nästan ett helt varv runt fontänen vid sergels torg, och då täckandes hela vägen... det är nog ingen som ifrågasätter bilden, utan snarare hur mycket folk som var med när tåget gick, vänsterfolk är dåliga på att passa tider...

23:45  
Anonymous Anonym said...

100 pers är en löjlig siffra, med utblick över demon så kunde man eftersom de tog bra lång tid på sig att komma igång, slarvräkna och 10+10+10 och därmed komma fram till en siffra mellan 2-300. Maximalt 350 pers.
Jag skrattade också lite smått åt Petters papper/publik/papper-fluktande, och hans exemplifiering av framsteg och jämförandet med Frankrike = några strejkande tunnelbaneförare och bagare.
Visst har han rätt i att autovänstern begick självmord iom Göteborgskravallerna, och lika bra det, men kul att se att borgarna skräms så till den grad att de måste spotta på de döda.

23:49  
Anonymous Anonym said...

Nåväl. vi gick till centerns högkvarter för att möta vår fiende öga mot öga. Där hittade vi då inga slipade högerbloggare.

23:57  
Blogger Magnus Andersson said...

Det kan inte bero på att vissa grupperingar som finns inom vänsterrörelsen mer än en gång kastat sten tror du? Att utsätta sig för risken att få en gatsten i huvudet gör man kanske inte i onödan? Samtidigt kan man undra om det är särskilt ovanligt att det inte är så många på jobbet kring halv sju sju på kvällen...

00:02  
Anonymous Anonym said...

Hallå där. Vänta och se. Vi är inte riktigt där än. Om de borgerliga vinner regeringsmakten och med den som vapen går till angrepp mot anställningstryggheten då blir demonstrationerna stora till och med i ett så lugnt land som Sverige. Då kommer de här borgerliga pojkarna som bloggar så hånfullt om arbetare att tvingas uttrycka sig trevligare.

00:05  
Anonymous Anonym said...

Jag trodde ni gick till franska ambassaden? Gick ni till centern sen?

Det börjar mer likna en stadsvandring. Hade ni gåstavar också?

Det är värre ställt med demovänstern än jag trodde.

00:07  
Anonymous Anonym said...

Vad är det för snack om "arbetare"? Vem gjorde er till talesman för arbetarna?

Ni är en obskyr, perifer sekt. En hygglig del av borgerligheten består idag av arbetare!

00:09  
Blogger Magnus Andersson said...

Ber om ursäkt för mina ställda frågor. För det är klart att prata om "borgarjävel" och "herrklubb" är ju inte så hånande. Jag lovar att uttrycka mig trevligare mot mamma och moster framöver, för jag tror nog att de betraktas som arbetare. Själv har jag ju inget jobb, så mig kan jag nog fortsätta håna ett tag till.

00:10  
Anonymous Anonym said...

Anonymous 00:09:
"Vad är det för snack om "arbetare"? Vem gjorde er till talesman för arbetarna?

Ni är en obskyr, perifer sekt. En hygglig del av borgerligheten består idag av arbetare!"

1. Ingen har gjort dem till talesman för arbetarna. Jag tror dock att alla arbetare med hjärtat till vänster (vilket borde vara en majoritet) är emot Centerns förslag om avskaffad LAS för unga under 26. Därmed står de också bakom de som demonstrerade idag.

2. Jag tror inte att de är en obskyr, perifer sekt. Vad jag förstår var det en blandning av syndikalister, autonom vänster och annan frihetlig vänster som demonstrerade. Det finns åtskilliga tusen som sympatiserar med dem i Sverige. Då är nog snarare CUF en obskyr, perifer sekt...

3. Att en hygglig del av borgerligheten idag består av arbetare får stå för dig. Men ok, räknar du sossarna som en del av borgerligheten (och det kan man ju i stort sett göra idag)så kan väl en "hygglig del av borgerligheten" tänkas bestå av arbetare...

00:58  
Anonymous Anonym said...

asså, det går inte att diskutera med borgare som springer i sina partiers ledband. De är vältrimmade och springer maktens ärenden tills öronen faller av dom.
Jag för min del är trött. Trött på att ha fått betala för deras välstånd med mina skattepengar i över 20 år. Nu kommer det såklart gläffsas om att de minsann bär på sååååå stor skattebörda, när de i själva verket betalar en mindre totalsumma än vanliga arbetare som bor i förorten.

01:35  
Blogger Johan Sjöberg said...

Ber någon anonym (vet ej vem) om ursäkt för min slarviga läsning av banderollen. Mot bättre vetande litar jag på de hon/han skriver att det stod och ändrar på bloggen.

Nu ska jag gå och arbeta. Antar att jag också är arbetare då...

06:35  
Blogger Johan Sjöberg said...

"Nåväl. vi gick till centerns högkvarter för att möta vår fiende öga mot öga. Där hittade vi då inga slipade högerbloggare."

Var det detta faktum som gjorde er så frustrerade att ni kände att ni var tvungna att slå sönder fönster?

08:27  
Blogger Magnus Andersson said...

Sanna, föreslår du en plattskatt där alla betalar samma summa, det är ju en jäkligt intressant ingång från en vänsterdebattör.

08:45  
Anonymous Anonym said...

Hej
Va synd att man inte kunde få se detta spektakel. Det är väl inget ovanligt att demonstrerande vänsterfolk inte kan räkna, varenda gånge de har haft demonstartioner är de ju alltid dubbelt så många efteråt.

09:00  
Anonymous Anonym said...

Johan: Det är klart att du inte fattar varför nån var så förbannad att han/hon var tvungen att paja centerns fönster. Du skrattar och pillar förtjust på dig själv när du snackar om att ingen av vänstern är varken arbetare, arbetslösa eller ungdomar.

Men själv har du aldrig suttit där på arbetsförmedlingen och förnedrats. Du har inte blivit vräkt och hemlös för att a-kassan uteblev, du har inte fått sparken för att du krävde att få gå på toa utan att det skulle dras från din låga lön, du har inte tvingats jobba övertid för att hålla god fot med chefen eller blivit slagen av snuten för att du ville gå på krogen men inte hade rätt hudfärg.

Såklart du inte fattar varför folk är förbannande. Och du tror att en ynka samling på 400 personer betyder att alla i sverige älskar borgarna och deras vänner i svenskt näringsliv. Men du verkar inte fatta att klasskampen inte endast visar sig genom demonstrationer eller kravaller utan som strejker, maskning, sabotage, sovmornar, sjukskrivningar, snattning, plankning och vanlig hederlig kriminalitet.

Så snyt dig pojkvasker och spring till morsan för vi vill ha dina pengar!

09:02  
Blogger Magnus Andersson said...

Nu blir jag faktiskt arg på riktigt. Kalla mig idiot, be mig snyta mig. Men kom för faan inte och hävda att alla vi som är liberaler är födda rika. För du har nämligen ingen aning om vad du pratar om.

09:11  
Blogger Vigg said...

suck....
fönsterkross och skadegörelse... jag säger då det sanna medel för att framföra sina argument....tyder väl en hel del på att invektiven vi kan se här ovan inte i sig är några bärande argument.. inte lätt det där med att utgöra en mycket liten arg minoritet...

09:17  
Anonymous Anonym said...

En kort historisk tillbakablick på världhistorien visar att alla rörelser som utsett en hatad fiende och sedan vuxit sig starka har lett till ett rent helvete. Tänk på det ni som använder uttryck som "borgarjävel".
Försök förstå att människor inte är så olika idag. Visst, en del har det bättre ställt än andra, men de allra flesta går inte runt och försöker trycka ned andra människor eller anser sig vara förmer. Tror ni något annat så är det er egen rädsla ni låter er styras av, men projicera för guds skull inte den på någon annan. Tack för ordet.

10:07  
Blogger Johan Sjöberg said...

Daniel: Om man är så förbannad att man inte kan låta bli att slå sönder saker så kan man ju i alla fall hålla sig till sina egna grejer.

Du vet lika lite om mig som jag vet om dig. Så det vore rätt smakfullt om du skippade det eviga vänstersnacket om att vissa har det så bra. Det låter på dig som att man föds och sedan är resten av livet förutbestämt.

Att du vill ha mina pengar kan jag inte förstå, för så mycket är det faktiskt inte och pengar gör dig nog inte lyckligare. Dessutom trodde jag ni ogillade folk med pengar så varför vill ni då ha deras pengar?

Men du har rätt i en sak... Jag visste faktiskt inte att kriminalitet var en klasskamp. Jag tror att ni bör fundera över andra sätt att föra klasskampen på. Gäller det förresten all kriminalitet eller har du definierat en klasskampskriminalitet?

Att jag snackar om "att ingen av vänstern är varken arbetare, arbetslösa eller ungdomar." förstår jag verkligen inte var du har fått ifrån.

Självklart finns det arbetare, arbetslösa och ungdomar överallt längs den politiska skalan.

Vår politik syftar till att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar. Oavsett om de är höger eller vänster eller mittemellan.

10:12  
Anonymous Anonym said...

Spela roll, det här är bara början - borgarbrackor...

10:26  
Anonymous Anonym said...

Slå sönder fönster gör man när argumenten tar slut. Ingen av vänstermänniskorna här har föreslagit någon lösning för de över 100.000 arbetslösa ungdomarna.

Nå??

Jag hävdar att ni är en blandning sorgliga revolutionsromantiker och drägg som inte har någon respekt för era medmänniskor. Demonstrationer och obskyra möten i källarlokaler är era liv.

Själv är jag en "borgare" som gått både söka-jobbkurs och levt på nudlar under flera år. Kom för fan inte och tala om för mig hur det är!

10:44  
Anonymous Anonym said...

De sinnessjuka individer som bedriver skadegörselse på offentlig plats borde genast interneras och skickas till omskolningsläger där de skall få lära sig demokratiska principer.

Genom smärta kommer visshet.

Ont skall med ont bedrivas.

Samtliga, av SÄPO, kartlagda vänsterradikala kan räkna med besök från Borgarnbrackornas väpnade gren "BATONG" (Borgarbrackornas Anonyma Terrorist Och Neutraliserings Grupp). Era hem kommer att brännas, ert blod kommer att flyta på gatorna och er kamp kommer att dö, bokstavligen...

Eller vänta, detta är ju den retorik som en del av vänsterns mest förvirrade ytterkantspersoner verkar tycka är okej!?

Ni kan för övrigt ta er revolution och er klasskamp och stoppa upp i häcken!

Socialdemokratin, som började som en arbetarrörelse, har redan vunnit klasskampen bara för att senare förslava de sämst ställda i ett bidragsberoende till följd av en sjuk arbetsmarknadspolitik.

Jag inser att ni aldrig kommer att fatta detta, så jag väljer att göra vad varje klok medborgare bör göra.

Fortsätta ignorera er tills dess ni slutar med våld och börjar argumentera med ord istället.

10:58  
Anonymous Anonym said...

Johan Sjöberg: Schyst att bli "namecallad" som det så fint heter på hiphopspråk.

Vi ses kring i krokarna!

11:24  
Anonymous Anonym said...

PÅ GATORNA I FRANKRIKE - DE HÄR ÄR BARA BÖRJAN

PÅ GATORNA I SVERIGE - DE HÄR ÄR BARA BÖRJAN

13:25  
Anonymous Anonym said...

Början på vaddå?

Mer skadegörelse?

Mer våld?

Moget!

13:49  
Anonymous Anonym said...

Kan ingen tala om för idioterna på båda sidor att personer under 26, som regel inte har någon anställningstrygghet genom LAS.

Hela LAS bygger på att man kan sparka de senast anställda så fort det blir "arbetsbrist". Så ser inte arbetsrätten ut i Frankrike.

Alltså är det meningslöst det som centern föreslår, eftersom det inte innebär någon skillnad och lika självklart är det löjligt att protestera mot centerns förslag - eftersom det är meningslöst.

Tänk om all den meningslösa energin kunde läggas på att starta och driva företag istället, att höja konkurrensen och pressa fram högre effektivitet i samhället så att vi kan fortsätta och få det allt bättre.

13:49  
Blogger Johan Sjöberg said...

Visst kan jag göra två saker samtidigt, trots att jag är både liberal och man.

Men jag skulle aldrig sjunka så lågt att jag ställer mig och kastar sten på fönsterrutor hos mina politiska motståndare.

Jag undrar också vilken politik det är som kräver att man kastar sten lite då och då för att föra fram den?

14:29  
Anonymous Anonym said...

"Politiska motståndare" var ju en snygg beskrivning. Vi är inte intresserade av eran politiska sfär. Kapitalismens separationer är ointressanta om man vill förändra samhället.

17:32  
Anonymous Anonym said...

Om ni inte är intresserade av sfären som de politiska partierna tillhör, varför då kasta sten genom deras fönster?

17:35  
Anonymous Anonym said...

En del av de förment mer "politiskt skolade" borgarna här borde läsa på, givetvis är det så att LAS har en hel del fördelar för någon som är intresserad av att förbättra sina villkor, även om denne är under 26. Oavsett om man får sparken för arbetsbrist, vilket är kapitalisternas favorit-eufemism som gör att de kan slippa ur arbetsrätten, så finns det i LAS reglerat ett visst förfarande för detta som gör det svårare att göra sig av med människor som kan göra antagligt att detta beror på deras politiska aktivitet, klasskamp på jobbet eller dyl. Det finns också en helt annan möjlighet för organisering iom de tidsfrister som föreskrivs i LAS, både i termer av återanställningar och varsel.

Att centern inte står på arbetarklassens sida är väl ingen hemlighet, deras brungröna(blåa) historia är väl ett tecken så gott som något på ett opportunistiskt och reaktionärt parti. När får vi se en "vitbok" från centern om sin nazibakgrund? Hursom, det är föga intressant, inte heller är centerns politik intressant idag, däremot så gör de sig till talesmän för Lissabonagendans nyliberala vindar och som sådana är de ett utomordentligt symboliskt mål. Om ni lipar över en krossad ruta som våldsam; fråga er hur våldsam er arbetsmarknadspolitik kommer att bli, vi ser redan nu resultateten i den enorma ökningen av psykofarmaka, antidepp och sömnmedel till en generation som berövats alla trygghet. Och nej, det beror inte på ett dåligt företagsklimat, vinsterna är större nu än sen SCB började mäta, så också inkomstspridningen. Om dessa vinster inte räcker till för att nyanställa, vilka vinster skulle kunna göra det? Ni borde iaf ha heder nog att erkänna de mest basala premisserna för kapitalackumulation. Det här är en kamp mellan klasser, men ni vågar inte riktigt öppet erkänna vilken sida ni står på, dock är det uppenbart för oss som skulle drabbas av ert förslag.
Det finns en enorm mängd siffror och utredningar som visar hur den svenska reallöne ökningen faller bakom, samtidigt som vår produktivitet övergår de flest länderna i europa. Resurserna tillfaller de rikaste, och de fattiga får det allt svårare. Det vi behöver nu är en stark arbetarklass som kan förhandla upp sina löner, däreigenom konsumera mer och få upp produktiviteten. En generell välfärd är en av delarna i detta, som leder till just en trygg och stark arbetarklass. Försök inte få detta att se ut som en strid mellan en naiv vänster och en realistisk borgerlig höger, vi vet mycket väl vad den här striden står om, och som vanligt måste vi slåss för vår överlevnad. Om ni hotar den kommer era rutor aldrig att vara kvar...

19:05  
Anonymous Anonym said...

Det är synd att ni inte ens försöker förstå, hey, ni skulle ju kanske kunna bredda ert politiska perspektiv, vore inte det flott?
"In fear of having to forgive, he prefers not to understand"

19:06  
Anonymous Anonym said...

Så synd att jag tappade bort länken till den här bloggen. Verkar ju missat en mycket intressant diskussion med slipade argument från vänsterkanten.

Man får ju känslan att det bara är en massa muf:are som astroturfar men jag tror tyvärr inte det är sanningen. :)

20:27  
Anonymous Anonym said...

Jonas och Peter; Det var för svårt att ge ett seriöst svar på frågan om resursfördelning alltså? Inget heller om centern och högerkopplingar? Stark debatt även från er sida...
En klass av fattiga kommer relativt sett att bli än fattigare, så fungerar kapitalackumulation, även den mest vulgära och korkade nationalekonom erkänner detta (om ni ens orkat läsa någon av dessa, att läsa Marx är nog för mycket begärt av er, men t.ex. Smith eller Ricardo kanske?) Visst kan en generell välfärd ökas om arbetarklassen är stark nog att förhandla fram ett socialt kontrakt värt namnet, som t.ex. saltsjöbadsavtalet var (frid på Meidners minne) men det centern vill just nu är ju att ta bort all möjligheter därtill, den dödgrävarpolitik som är lika cynisk som den är klumpig...

01:29  
Anonymous Anonym said...

Nu vet jag inte vad det är för fråga om resursfördelning som åsyftas. Sedan är jag osäker på vad det spelar för roll vad min personliga åsikt är. Mitt första inlägg var en humoristisk reflektion över det språkbruk som användes i de tidiga inläggen och som sedan fortsatte i kommentarerna.

Sedan kan man ju reflektera över det faktum att jag, till skillnaden från många inklusive dig, vågar framföra mina kommentarer under mitt riktiga namn. Vad man kan dra för slutsatser av det kan man ju fundera över.

10:24  
Anonymous Anonym said...

"Vad man kan dra för slutsatser av det kan man ju fundera över."

Att du inte är lika utsatt för statligrepression som oss är t.ex. en man skulle kunna dra...

Det är ju defacto som batong skriver, bara det att de inte kallas batong, utan polisen, IB, SÄPO och NSF.

Ifall vi är "vandaler", "fega" eller "har slut på argument" spelar ingen roll för oss. Det är grejer som är viktiga i den inomliberala diskursen, visst, men vi är inte liberaler, är det verkligen så svårt att förstå?

Och ifall vi ska ha denhär sekt-diskussionen, kan vi inte försöka underbygga den lite då?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sekt#Definitioner

Roy Wallis 7 minimumkriterier:

1. Frivillig organisation där medlemskapet förtjänas.

Det är ganska få vänsterorg. där man måste "förtjäna" medlemskapet.

Medlemskapet är exklusivt och kan fråntas de medlemmar som inte följer gruppnormerna.

I allmänhet inte i högre utsträckning en vilken friluftsförening som helst, dvs. ifall man medvetet saboterar blir man utesluten.

Medlemmarna ser sig som en elit som är i besittning av särskild kunskap.

Återigen, inte i högre utsträckning än typ SNF:are anser sig ha särskilld kunskap om ekologi och kulturlandskap.
(eller CUF anser sig ha kunskap om hur sverige borde skötas)

Sekten är vanligen i konflikt med sin omgivning.

Check!

Inom sig är sekten vanligen egalitär, d.v.s. alla troende är ett prästerskap.

Check!

Sekten är etisk och asketisk, d.v.s. man har vissa levnadsregler och offrar tid och pengar på sin grupp.

"Levnadsreglerna" som ev. finns skilljer sig inte nämnvärt från de allmänna i samhället. Ingen gillar våldtäcktsmän och många har medlemsavgifter. Inget annorlunda.

Slutligen är sekten totalitär, d.v.s. kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv.

Stämmer inte den heller.

Den utomparlamentariska vänstern är kort sagt ung. lika sektig som CUF, vilket inte är helt osektigt men knappast någon verklig sekt heller.

13:00  
Anonymous Anonym said...

Är jag inte utsatt för statlig repression? Det var en nyhet, tycker jag stöter på statens långa arm varje dag.

Men visst, anonymiteten kan ju användas på ett positivt sätt. Men som du säkert har sett här bland kommentarerna så är det en hel del som inte verkar klara av detta.

Att du nämner IB är ju intressant. Det var ju knappast resultatet av en stark konstitution med maktdelning och en nattväktarstat.

"The direct use of force is such a poor solution to any problem, it is generally employed only by small children and large nations." -- David Friedman

14:36  
Blogger Erik Hultgren said...

Ifall vi är "vandaler", "fega" eller "har slut på argument" spelar ingen roll för oss. Det är grejer som är viktiga i den inomliberala diskursen, visst, men vi är inte liberaler, är det verkligen så svårt att förstå?

Vi är inte liberaler, vi behöver inte argument?
En annan sak som en annan snonymous kan fundera över är varför Sverige är det enda land i världen där ökad tillväxt och större vinster inte genererat nya jobb de senaste tio åren...

Och sen kanske det inte heller är så konstigt att vinsterna blir högre hela tiden med tanke på något som heter inflation...

18:48  
Anonymous Anonym said...

Säg är det inte märkligt? Vart än den röda (i detta fallet rödsvarta) pöbeln drar fram så lämnar de efter sig människor i chock, människor i skräck, vandaliserad allmän och privat egendom samt en hel skog av frågor. Varför? Vad betyder detta? Vad vill de uppnå?

Ja ... Det vet de nog inte ens själva.

Första frågan jag själv ställer mig är varför individer som påstår sig strida för att krossa fascism och fascister själva tar till det de skulle kalla för "fascistmetoder"; vandalisering, trakasserier och hot. Att detta skulle vara folkets röst, som de så ofta säger sig förmedla, är dock högst osannolikt och på gränsen till ren och skär dumhet. Vem har bett dem föra folkets talan med stenar i hand? Inte jag, inte Ove på posten och inte Maj-Britt i kiosken. Så för fram de människor som ni så snällt talar för i dagens ljus så vi får veta vilka de är!

Det är överhuvud taget inte frågan om att föra någon eller någons talan i någon slags "samlad protest", allt det är frågan om är att ta chansen att vandalisera och bete sig som det verkligt ljuskygga element man rätt och slätt är. Att dra runt i folkhopar med palestinasjalen tryggt över ansiktet och slå sönder skyltfönster är verkligen något mäktigt och respektingivande. Fast allt är ju bara ett led i någon slags förvirrad tonårsrevolt som spårat ur efter allt för mycket pipa med "jazztobak". Efter man kastat sten genom skyltfönster lunkar man sakta hemåt till husets trygga vrå, väl där så sitter pappa bankdirektör på klientmöte och äter anklever. Och när han frågat var man varit säger man i vanlig ordning att man "träffat kompisar".

För samhället och vårat levernes bästa så måste den röda faran stoppas!

04:57  
Anonymous Anonym said...

Hej på er alla!
Centerns förslag har bra intentioner men det räcker inte.

Jag skulle kunna tänka mig att ta bort LAS, men då för alla, och inte bara för en på arbetsmarknaden utsatt grupp.

Hur lätt är det att som ungdom kunna ställa villkor på lön, arbetsmiljö o s v när man inte har samma rättigheter och skydd som alla andra?

Hälsningar från undertecknad debattör på www.debatthuset.com

15:07  
Anonymous Anonym said...

HEJ! Har aldrig sett en "levande" blogg förut. Håller ni på och snackar just nu, alltså. Vad är ert önskeliv? Varför måste det kosta så mycket att leva? Jo för det kostar så mycket att producera. Är det orsak och verkan i ekonomier? Ni verkar vara ekonomiskt skolade. Ni behöver inte svara mig. Jag kom in när jag surfade. Jag FÅR vara här väl. Är en snäll kvinna som i alla fall tänker att det är bra att man kan överleva i Sverige. Men som någon skrev. Han fick inte a-kassa i tid. Och hyresvärdar och myndigheter har en otrolig makt. Arbetsgivare också, men de kan ju inte sparka en, för minsta orsak. Arbetstryghet finns, men det är klart sist in först ut. Borde det vara annorlunda menar ni? Vinkar glatt åt er. Hälsningar Snäll anonym. Obs är ej ironisk, ÄR sådan här, vilket alla sura poloitiskt korrekta brukar hata. (Spännande se ifall jag kommer med i mitt livs första blogg nu).

07:25  
Anonymous Anonym said...

Hallå nu blev jag rädd. Kan någon svara. Går till min andra sida snart. hihihi, låter som en andevarelse va?

07:31  
Anonymous Anonym said...

best regards, nice info Merrell rip running shoes The skagit casino neurontin nuerotin

16:01  
Anonymous Anonym said...

[url=http://mrchewsasianbeaver-freesite.blogspot.com/]mrchewsasianbeaver.com[/url] oral or anal Within the party though contemporary swingers celebrate to obtain consent [url=http://naughtythoughts-freesite.blogspot.com/]naughtythoughts.com[/url] [url=http://teensex-freesite.
blogspot.com/]teensex[/url] Thailand Cambodia free adult sex video clip [url=http://monstersofcock-freesite.blogspot.com/]monstersofcock.com[/url] [url=http://mikesapartment-freesite.blogspot.com/]mikesapartment.com[/url] Sex Under the Influence of Alcohol and Other Drugs [url=http://movietitan-freesite.blogspot.com/]movietitan.com[/url] done to avoid [url=http://nastyrat-freesite.blogspot.com/]nastyrat.com[/url] [url=http://milfhunter-freesite.blogspot.com/]milfhunter[/url] termed a venue takeover to accompany them into a sexually [url=http://movietitan-freesite.blogspot.com/]movietitan.
com[/url] [url=http://mia-movies-freesite.blogspot.com/]mia-movies[/url] for scheduled events frequently [url=http://moviegalleries-freesite.blogspot.com/]moviegalleries.com[/url] [url=http://movieshark-freesite.blogspot.com/]movieshark[/url] will hear you blocked by the [url=http://naughty-freesite.blogspot.com/]naughty.com[/url] a shuttle from another location [url=http://milfhunter-freesite.blogspot.com/]milfhunter[/url] [url=http://milfhunter-freesite.blogspot.com/]milfhunter[/url] in other parts [url=http://monstersofcock-freesite.blogspot.com/]monstersofcock.com[/url] [url=http://movieshark-freesite.blogspot.com/]movieshark.com[/url] bisexual [url=http://moremoms-freesite.blogspot.com/]moremoms.com[/url] enti
re existing bar states where parental notification laws were in effect. The results were not [url=http://milfhunter-freesite.blogspot.com/]milfhunter[/url] [url=http://moviegalleries-freesite.blogspot.com/]moviegalleries[/url] practice of swinging [url=http://naughty-freesite.blogspot.com/]naughty[/url] [url=http://moviepost-freesite.blogspot.com/]moviepost[/url] Talking About Sex to Preteens of the world and consent [url=http://moviesparade-freesite.blogspot.com/]moviesparade[/url] [url=http://moviepost-freesite.blogspot.com/]moviepost[/url] agreed upon [url=http://nastyalien-freesite.blogspot.com/]nastyalien[/url] [url=http://mature-clip.babubi.net]mature clip[/url] bar or nightclub [url=http://mikeinbrazil-freesite.blogspot.com/]mikeinbrazil.com[/url]

23:36  
Anonymous Anonym said...

[url=http://hi-free-girl-on-girl-video-download.blogspot.com/]Hot Mature Babe Sucks And Fuck Action And Gets Cum[/url]
[url=http://bi-xxx-video-download.blogspot.com/]Adorable Shemale Spoils Family Man[/url]
[url=http://fresh-porn.futureblog.org/]This Amateur Hottie Is Really Amazing[/url]
[url=http://li-adult-video-download.blogspot.com/]Busty Amateur Blonde Teasing With Her Big Natural Tits Outdoors[/url]
[url=http://young-sex.futureblog.org/]Adorable Anime Sweeties Having Their Pussys Pumped[/url]
[url=http://we-lesbian-video-download.blogspot.com/]Amateur Toying Her Ass Hard[/url]
[url=http://innocent-sex.futureblog.org/]Sexy Teen Girl With Nice Angel Face And Dirty Things Stripping[/url]

[url=http://no-free-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/free-indian-sex-video.html]free indian sex video[/url]
[url=http://qo-video-porn-gratis-download.blogspot.com/2007/03/video-chat-porn-gratis.html]video chat porn gratis[/url]
[url=http://qo-video-porn-gratis-download.blogspot.com/2007/03/video-porn-sexo-gratis.html]video porn sexo gratis[/url]
[url=http://ni-gay-video-download.blogspot.com/2007/03/gay-sale-video.html]gay sale video[/url]
[url=http://qo-video-porn-gratis-download.blogspot.com/2007/03/video-porn-gratis-de-jovencitas.html]video porn gratis de jovencitas[/url]
[url=http://no-free-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/absolutley-free-sex-video.html]absolutley free sex video[/url]
[url=http://ze-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/download-free-sex-video.html]download free sex video[/url]

21:34  
Anonymous Anonym said...

[url=http://ko-paris-hilton-sex-video-download.blogspot.com/]Perverted Anal And Rectal Exam[/url]
[url=http://fe-video-de-sexo-download.blogspot.com/]Cute Asian Teen Takes American Dick[/url]
[url=http://ko-paris-hilton-sex-video-download.blogspot.com/]Angela Blonde Takes A Hard Ride[/url]
[url=http://ge-free-lesbian-video-download.blogspot.com/]This Hot Asian Chick Gets Stripped And Fucked[/url]
[url=http://teen-porn-stars.beaffaired.com/]Cute Asian Teen Babe Posing Nude And Playing With Sex Toy[/url]
[url=http://gu-amateur-sex-video-download.blogspot.com/]Busty Blue Eyed Angel Loving Her Big Cumsnack[/url]
[url=http://ne-sexy-video-clip-download.blogspot.com/]Next door nikki gray hoodie[/url]

[url=http://adult-sites-review.beaffaired.com/youngpornmovies.com.html]youngpornmovies.com[/url]
[url=http://ko-paris-hilton-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/free-paris-hilton-sex-video.html]free paris hilton sex video[/url]
[url=http://ko-paris-hilton-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/paris-hilton-real-sex-video.html]paris hilton real sex video[/url]
[url=http://adult-sites-review.beaffaired.com/fathut.com.html]fathut.com[/url]
[url=http://ne-sexy-video-clip-download.blogspot.com/2007/03/clip-farting-sexy-video.html]clip farting sexy video[/url]
[url=http://gu-amateur-sex-video-download.blogspot.com/2007/03/amateur-black-sex-video.html]amateur black sex video[/url]
[url=http://ne-sexy-video-clip-download.blogspot.com/2007/03/clip-hayak-salma-sexy-video.html]clip hayak salma sexy video[/url]

07:00  
Anonymous Anonym said...

[url=http://hguldxxe-teensite.blogspot.com/]Angel Gets Slammed Hard In Ass[/url]
[url=http://somqyxli-teensite.blogspot.com/]Blonde Amateur Masturbating Pussy[/url]
[url=http://smnvapnd-teensite.blogspot.com/]Reality Porn With Awesome Lesbians And Amateur Fucking[/url]
[url=http://smnvapnd-teensite.blogspot.com/]Sweet Adorable Teen Hardcore Fucking Boned And Gets Messy Facial[/url]
[url=http://xbyzkngo-teensite.blogspot.com/]Heidi in fishnet stockings[/url]
[url=http://fzdlcfzh-teensite.blogspot.com/]Asian Getting Hard American Fucking[/url]
[url=http://pjryskur-teensite.blogspot.com/]Hot Amateur Babe Showing Herself Off[/url]

[url=http://fzdlcfzh-teensite.blogspot.com/2007/03/fucking-teen.html]fucking teen[/url]
[url=http://xbyzkngo-teensite.blogspot.com/2007/03/amateur-teen.html]amateur teen[/url]
[url=http://xbyzkngo-teensite.blogspot.com/2007/03/job-teen.html]job teen[/url]
[url=http://onuzmvau-teensite.blogspot.com/2007/03/bra-teen.html]bra teen[/url]
[url=http://pjryskur-teensite.blogspot.com/2007/03/chat-rooms-teen.html]chat rooms teen[/url]
[url=http://hguldxxe-teensite.blogspot.com/2007/03/girl-hot-teen.html]girl hot teen[/url]
[url=http://xbyzkngo-teensite.blogspot.com/2007/03/black-teen.html]black teen[/url]
[url=http://smnvapnd-teensite.blogspot.com/2007/03/hot-teen.html]hot teen[/url]
[url=http://somqyxli-teensite.blogspot.com/2007/03/room-teen.html]room teen[/url]
[url=http://fzdlcfzh-teensite.blogspot.com/2007/03/chat-single-teen.html]chat single teen[/url]
[url=http://jzllteva-teensite.blogspot.com/2007/03/cum-shot-teen.html]cum shot teen[/url]
[url=http://vtrxzzwj-teensite.blogspot.com/2007/03/chat-for-rooms-teen.html]chat for rooms teen[/url]
[url=http://jzllteva-teensite.blogspot.com/2007/03/magazine-teen-vogue.html]magazine teen vogue[/url]
[url=http://vtrxzzwj-teensite.blogspot.com/2007/03/teenager.html]teenager[/url]
[url=http://pjryskur-teensite.blogspot.com/2007/03/like-smell-spirit-teen.html]like smell spirit teen[/url]

16:09  
Anonymous Anonym said...

[url=http://ozetnwto-p-stars.blogspot.com/]Euro Babe Riding American Cock[/url]
[url=http://pbctybpc-p-stars.blogspot.com/]Adorable Babe Kimmy Blows Cock[/url]
[url=http://hfgahmlm-p-stars.blogspot.com/]Kinky Anal Orifice Fingering Action[/url]
[url=http://ovtciofj-p-stars.blogspot.com/]Asian Nurse Blows And Fucks[/url]
[url=http://agktmcht-p-stars.blogspot.com/]Busty Arab Got Fucked By Americans[/url]
[url=http://hfgahmlm-p-stars.blogspot.com/]Teen Threesome With Cocksucking 18yearold Angel Fucking Hardcore[/url]
[url=http://ozetnwto-p-stars.blogspot.com/]Gay Asian Twink Masturbates On The Beach[/url]

[url=http://pbctybpc-p-stars.blogspot.com/2007/03/alexis-taylor.html]Alexis Taylor[/url]
[url=http://qlfhatck-p-stars.blogspot.com/2007/03/julia-bond.html]Julia Bond[/url]
[url=http://ozetnwto-p-stars.blogspot.com/2007/03/vicki-j.html]Vicki J[/url]
[url=http://ozetnwto-p-stars.blogspot.com/2007/03/holly-body.html]Holly Body[/url]
[url=http://tulywwsd-p-stars.blogspot.com/2007/03/anita-dulce.html]Anita Dulce[/url]
[url=http://yvyhhncb-p-stars.blogspot.com/2007/03/jackie-moore.html]Jackie Moore[/url]
[url=http://fmvkgxtl-p-stars.blogspot.com/2007/03/anna-nova.html]Anna Nova[/url]
[url=http://tulywwsd-p-stars.blogspot.com/2007/03/kelly-tyler.html]Kelly Tyler[/url]
[url=http://jylqyxeg-p-stars.blogspot.com/2007/03/daisy-marie.html]Daisy Marie[/url]
[url=http://jylqyxeg-p-stars.blogspot.com/2007/03/julie-silver.html]Julie Silver[/url]
[url=http://tulywwsd-p-stars.blogspot.com/2007/03/leah-love.html]Leah Love[/url]
[url=http://ozetnwto-p-stars.blogspot.com/2007/03/aurora-snow.html]Aurora Snow[/url]
[url=http://ovtciofj-p-stars.blogspot.com/2007/03/gabriella-banks.html]Gabriella Banks[/url]
[url=http://fsktsrmf-p-stars.blogspot.com/2007/03/jenna-haze.html]Jenna Haze[/url]
[url=http://qlfhatck-p-stars.blogspot.com/2007/03/ava-ramon.html]Ava Ramon[/url]

19:14  
Anonymous Anonym said...

[url=http://cid-moviepost-com.blogspot.com/]blacks buttfucking tight asian butts at a party[/url]
[url=http://gul-nudecelebritypictures-nu.blogspot.com/]American Nylons Housewife[/url]
[url=http://qog-inthevip-com.blogspot.com/]Katja Gets Ass Ripped And Sucks Two Big American Cocks[/url]
[url=http://pel-mommia-com.blogspot.com/]Adorable Teen Brooke Stripping And Touching Her Pussy Fondly[/url]
[url=http://vew-nastyrat-com.blogspot.com/]Blonde Tranny And Dude In Action Outdoors[/url]
[url=http://kut-jizzonline-com.blogspot.com/]Gorgeous Blonde Model In Hot Watersports Action[/url]
[url=http://weq-housewifeaction-com.blogspot.com/]Two Shemale Friends In Steamy Hardcore Action[/url]
[url=http://zux-hornyspanishflies-com.blogspot.com/]kleopatra cazso facialized after anal reaming[/url]
[url=http://jul-jpeghunter-com.blogspot.com/]Two Adorable Petite Asian Girl Getting Fucked In A Threesome[/url]
[url=http://wev-nudestarz-com.blogspot.com/]Bigbutt Blonde Celeste Deep Anal[/url]
[url=http://quk-madthumbs-com.blogspot.com/]Black Cock Rips Adorable Ebony[/url]
[url=http://vew-nastyrat-com.blogspot.com/]Hot karen showing her panty[/url]
[url=http://qec-hardbabes-com.blogspot.com/]Adorable Sexy Blonde Masturbating Over Porno Using A Huge Dildo[/url]
[url=http://xex-goatlist-com.blogspot.com/]Two White Cocks Mashing Ebony Babes Anal Cavity And Pussy[/url]
[url=http://suq-gallfree-com.blogspot.com/]Huge Facial Cumshot After Chick Gets First Anal Fuck[/url]

[url=http://jub-moviesgold-com.blogspot.com/]moviesgold.com[/url] [url=http://pot-ibizababes-com.blogspot.com/]ibizababes[/url] [url=http://bon-gonzo-movies-com.blogspot.com/]gonzo-movies[/url] [url=http://kuc-jennysbookmarks-com.blogspot.com/]jennysbookmarks[/url] [url=http://hek-nudistlog-com.blogspot.com/]nudistlog.com[/url] [url=http://por-nurglesnymphs-com.blogspot.com/]nurglesnymphs.com[/url] [url=http://zuk-hometwat-com.blogspot.com/]hometwat[/url] [url=http://jos-lonely-wolf-com.blogspot.com/]lonely-wolf[/url] [url=
http://dir-onlymovies-com.blogspot.com/]onlymovies[/url] [url=http://cop-hotgirlsplayroom-com.blogspot.com/]hotgirlsplayroom.com[/url] [url=http://red-lingerie-videos-com.blogspot.com/]lingerie-videos.com[/url] [url=http://teq-longestlist-com.blogspot.com/]longestlist[/url] [url=http://kel-mattsvids-com.blogspot.com/]mattsvids.com[/url] [url=http://qeg-mikesapartment-com.blogspot.com/]mikesapartment.com[/url] [url=http://pot-ibizababes-com.blogspot.com/]ibizababes.com[/url]

08:42  
Anonymous Anonym said...

[url=http://movietitan-com-fr33site.blogspot.com/]Blonde lovely lizzy outside[/url]
[url=http://teenax-com-fr33site.blogspot.com/]American Busty Shaved Blonde Teen Deep Fucked By Big Cock[/url]
[url=http://badassteens-com-fr33site.blogspot.com/]Asian Girl Sucks American Meat[/url]
[url=http://richards-realm-com-fr33site.blogspot.com/]Cute Anal Loving Brunette Getting Her Tight Ass Pounded[/url]
[url=http://wierdporno-com-fr33site.blogspot.com/]Depraved Chubby Angel Blowing Dick[/url]
[url=http://bigassadventure-com-fr33site.blogspot.com/]Prisoner of love[/url]
[url=http://wowvids-com-fr33site.blogspot.com/]Queer Gay Male Hardcore Cock Sucking Action[/url]

[url=http://hq-teens-com-fr33site.blogspot.com/]hq-teens[/url] [url=http://young-porn-net-fr33site.blogspot.com/]young-porn[/url] [url=http://xsecrets-com-fr33site.blogspot.com/]xsecrets.com[/url] [url=http://cheatwife-com-fr33site.blogspot.com/]cheatwife.com[/url] [url=http://maturedaily-net-fr33site.blogspot.com/]maturedaily[/url] [url=http://moviegalleries-com-fr33site.blogspot.com/]moviegalleries[/url] [url=http://hornycrocodile-com-fr33site.blogspot.com/]hornycrocodile.com[/url] [url=http://auntpolly-com-fr33site.blogspot.com/]auntpolly[/url] [url=http://fhwl-com-fr33site.blogspot.com/]fhwl[/url] [url=http://kingofpics-com-fr33site.blogspot.com/]kingofpics.com[/url] [url=http://eliteclips-com-fr33site.blogspot.com/]eliteclips.com[/url] [url=http://literotica-com-fr
33site.blogspot.com/]literotica[/url] [url=http://prettyhotbabes-com-fr33site.blogspot.com/]prettyhotbabes[/url] [url=http://stocking-tease-com-fr33site.blogspot.com/]stocking-tease[/url] [url=http://dailybasis-com-fr33site.blogspot.com/]dailybasis[/url] [url=http://movieshark-com-fr33site.blogspot.com/]movieshark[/url] [url=http://inthevip-com-fr33site.blogspot.com/]inthevip.com[/url] [url=http://bodsforthemods-com-fr33site.blogspot.com/]bodsforthemods.com[/url] [url=http://mikeinbrazil-com-fr33site.blogspot.com/]mikeinbrazil.com[/url] [url=http://captainstabbin-com-fr33site.blogspot.com/]captainstabbin[/url]

14:08  
Anonymous Anonym said...

[url=http://frees--40inchplus-com.blogspot.com/]Adorable Redhead Teen Fucked[/url]
[url=http://frees--bigtitpatrol-com.blogspot.com/]Beautiful Pornstar Babe Angel Dark Fucking With Two Hunks[/url]
[url=http://frees--badassteens-com.blogspot.com/]Busty Black Amateur Eaten By Girlfriend[/url]
[url=http://frees--cowlist-com.blogspot.com/]Old Ladies In Hard Action With Guy[/url]
[url=http://frees--8thstreetlatinas-com.blogspot.com/]Cellmate Lick Adorable Ass[/url]
[url=http://frees--finalteens-com.blogspot.com/]Alicia Angel Brunette Fucking Three Guys[/url]
[url=http://frees--hottystop-com.blogspot.com/]Petite Black Babe With A Big Ass In Hardcore Action[/url]
[url=http://frees--bondagepaper-com.blogspot.com/]Tiny Teen Chick Gets A Huge Anal Gaping And Fucking[/url]

[url=http://frees--digitalmpegs-com.blogspot.com/]digitalmpegs-com[/url] [url=http://frees--jizzonline-com.blogspot.com/]jizzonline-com[/url] [url=http://frees--fantasticnudes-com.blogspot.com/]fantasticnudes-com[/url] [url=http://frees--easypic-com.blogspot.com/]easypic-com[/url] [url=http://frees--hornyspanishflies-com.blogspot.com/]hornyspanishflies-com[/url] [url=http://frees--dollmovies-com.blogspot.com/]dollmovies-com[/url] [url=http://frees--captainstabbin-com.blogspot.com/]cap
tainstabbin-com[/url] [url=http://frees--hornyspanishflies-com.blogspot.com/]hornyspanishflies-com[/url] [url=http://frees--aebn-net.blogspot.com/]aebn-net[/url] [url=http://frees--amazingcum-com.blogspot.com/]amazingcum-com[/url] [url=http://frees--grannypictures-com.blogspot.com/]grannypictures-com[/url] [url=http://frees--groovybus-com.blogspot.com/]groovybus-com[/url] [url=http://frees--greentits-com.blogspot.com/]greentits-com[/url] [url=http://frees--cliphunter-com.blogspot.com/]cliphunter-com[/url] [url=http://frees--carlaschoice-com.blogspot.com/]carlaschoice-com[/url]

05:34  
Anonymous Anonym said...

[url=http://frees--pimpmyblackteen-com.blogspot.com/]Kinky Anal Orifice Fingering Action[/url]
[url=http://frees--mature-secret-com.blogspot.com/]Guys Having Oral And Anal Sex In A Porn Movie Studio[/url]
[url=http://frees--loliti-com.blogspot.com/]Sensual Obese Angel Fucking W Dude[/url]
[url=http://frees--youngleafs-com.blogspot.com/]Melanie posing in white gstring and black stockings[/url]
[url=http://frees--nurglesnymphs-com.blogspot.com/]Amateur Horny Teen Fucking Toy[/url]
[url=http://frees--teamsquirt-com.blogspot.com/]babe in red stockings anal drilled[/url]
[url=http://frees--lumberjack-com.blogspot.com/]Natural Busty American Girl Posing On Her Couch[/url]
[url=http://frees--moviesparade-com.blogspot.com/]blacks buttfucking tight asian butts at a party[/url]

[url=http://frees--xxxfolder-com.blogspot
.com/]xxxfolder-com[/url] [url=http://frees--xmeup-com.blogspot.com/]xmeup-com[/url] [url=http://frees--xxxvogue-net.blogspot.com/]xxxvogue-net[/url] [url=http://frees--pictures-free-org.blogspot.com/]pictures-free-org[/url] [url=http://frees--ultradonkey-com.blogspot.com/]ultradonkey-com[/url] [url=http://frees--thetruevoyeur-com.blogspot.com/]thetruevoyeur-com[/url] [url=http://frees--tittypalace-com.blogspot.com/]tittypalace-com[/url] [url=http://frees--pussy-org.blogspot.com/]pussy-org[/url] [url=http://frees--sexocean-com.blogspot.com/]sexocean-com[/url] [url=http://frees--taylorbow-com.blogspot.com/]taylorbow-com[/url] [url=http://frees--so-so-young-com.blogspot.com/]so-so-young-com[/url] [url=http://frees--teenybopperclub-com.blogspot.com/]teenybopperclub-com[/url] [url=http://frees--lumberjack-com.blogspot.com/]lumberjack-com[/url] [url=http://frees--link-o-rama-com.blogspot.com/]link-o-rama-com[/url] [url=http://frees--monstersofcock-com.blogspot.com/]monstersofcock-com[/url] [url=http://frees--reali
typassplus-com.blogspot.com/]realitypassplus-com[/url] [url=http://frees--milkmanbook-com.blogspot.com/]milkmanbook-com[/url] [url=http://frees--wannawatch-com.blogspot.com/]wannawatch-com[/url] [url=http://frees--sapphicparadise-com.blogspot.com/]sapphicparadise-com[/url] [url=http://frees--nudistlog-com.blogspot.com/]nudistlog-com[/url]

06:39  
Anonymous Anonym said...

[url=http://babeshunter-com.blotrer.com]Mature Asian Black Lingerie[/url]
[url=http://teenax-com.blotrer.com]Adorable Babe Loves Showing Off Her Body[/url]
[url=http://topless-babes-com.timetopaynow.com]Long Haired Black Amateur With Big Chocolate Nipples[/url]
[url=http://moremoms-com.beaffaired.com]Roxy Gets Anal Fucked By Huge Cock[/url]
[url=http://goatlist-com.beaffaired.com]babe in red stockings anal drilled[/url]
[url=http://puppykibble-com.blotrer.com]Cute American Coed Strips[/url]
[url=http://bustyadventures-com.blotrer.com]Amazing American 18 Year Old Teen Amateur Nympho Sucks Huge Cock[/url]
[url=http://milflessons-com.hereandnow0.com]Blonde lovely lizzy outside[/url]

[url=http://sunporno-com.timetopaynow.com]sunporno.com[/url] [url=http://wannawatch-com.blotrer.com]wannawatch.com[/url] [url=http://agcw-com.blotrer.com]agcw.com[/url] [url=http://dpfanatics-com.frebnet.com]dpfanatics.com[/url] [url=http://agcw-com.blotrer.com]agcw.com[/url] [url=http://wolflist-com.timetopaynow.com]wolflist.com[/url] [url=http://movies
hark-com.timetopaynow.com]movieshark.com[/url] [url=http://bustyisland-com.hereandnow0.com]bustyisland.com[/url] [url=http://ultradonkey-com.blotrer.com]ultradonkey.com[/url] [url=http://booble-com.frebnet.com]booble.com[/url] [url=http://famouspornstars-com.frebnet.com]famouspornstars.com[/url] [url=http://fattythumbs-com.blotrer.com]fattythumbs.com[/url] [url=http://babes4free-com.timetopaynow.com]babes4free.com[/url] [url=http://sublimemovies-com.frebnet.com]sublimemovies.com[/url] [url=http://chubbyland-com.blotrer.com]chubbyland.com[/url] [url=http://spermshack-com.hereandnow0.com]spermshack.com[/url] [url=http://123clips-com.beaffaired.com]123clips.com[/url] [url=http://indienudes-com.frebnet.com]indienudes.com[/url] [url=http://lezbomovies-com.beaffaired.com]lezbomovies.com[/url] [url=http://brandibelle-com.hereandnow0.com]brandibelle.com[/url]

22:03  
Anonymous Anonym said...

[url=http://bigtitspalace-com.timetopaynow.com]Brunette teen shows her panties[/url]
[url=http://matureandyoung-com.timetopaynow.com]Great Femdom Spanking Action Is Captured In These Pics[/url]
[url=http://xnxx-com.blotrer.com]Laura Lion Enjoys Hard Analsex[/url]
[url=http://mature-nl.timetopaynow.com]Wild Asian Slut Diana Gets Splattered With Cumload[/url]
[url=http://call-kelly-com.timetopaynow.com]Big Titted Asian Sucks And Fucks[/url]
[url=http://teentera-com.blotrer.com]Hot Asian Japanese Model Getting Fucked By Two Guys[/url]
[url=http://duckyporn-com.timetopaynow.com]Native American Facial Couple[/url]
[url=http://tslist-com.timetopaynow.com]Movies Of Celebrity Katie Holmes In An Erotic Action Scene[/url]

[url=http://celebrityscandal-com.beaffaired.com]celebrityscandal.com[/url] [url=http://maturehit-com.timetopaynow.com]maturehit.com[/url] [url=http://bondagepaper-com.timetopaynow.com]bondagepaper.com[/url] [url=http://greentits-com.beaffaired.com]greentits.com[/url] [url=http://jizzonline-com.frebnet.com]jizzonline.com[/url] [url=http://cliphunte
r-com.frebnet.com]cliphunter.com[/url] [url=http://8thstreetlatinas-com.beaffaired.com]8thstreetlatinas.com[/url] [url=http://publicinvasion-com.hereandnow0.com]publicinvasion.com[/url] [url=http://frogsex-com.frebnet.com]frogsex.com[/url] [url=http://pornstarfinder-net.timetopaynow.com]pornstarfinder.net[/url] [url=http://mia-movies-com.blotrer.com]mia-movies.com[/url] [url=http://hotgirlsplayroom-com.hereandnow0.com]hotgirlsplayroom.com[/url] [url=http://pumpthatass-com.beaffaired.com]pumpthatass.com[/url] [url=http://socalmovies-com.frebnet.com]socalmovies.com[/url] [url=http://bigcockteenaddiction-com.beaffaired.com]bigcockteenaddiction.com[/url] [url=http://amazingcum-com.timetopaynow.com]amazingcum.com[/url] [url=http://juicygals-com.beaffaired.com]juicygals.com[/url] [url=http://nexxx-com.hereandnow0.com]nexxx.com[/url] [url=http://kingofpics-com.frebnet.com]kingofpics.com[/url] [url=http://xnxx-com.blotrer.com]xnxx.com[/url]

08:11  
Anonymous Anonym said...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] גדולים אנו מספקים שירותי אירוח מגוונים כמו כן ישנו במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם...

לפרטים נוספים אנא לפנות לאתרנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

16:26  
Blogger yanmaneee said...

michael kors factory outlet
kyrie irving shoes
jordan retro
balenciaga speed
jordan shoes
caterpillar shoes
curry shoes
jordan 13
jordan shoes
nike air max 97

04:15  
Anonymous Anonym said...

شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة صيانة افران بالاحساء

12:52  

Skicka en kommentar

<< Home