tisdag, september 13, 2005

Regeringsförklaringen - ord utan mening

Så har då Göran Persson avlagt sin sista regeringsförklaring. Jo, jag är övertygad om att det är den sista. I sitt tal lät Persson mest som en trött skivspelare. Han rabblade upp en lång lista med ungefär samma innehåll som vanligt. Den enda nytta talet kan ha är väl att det skulle kunna användas för att minska kostnaderna för sömnpiller.

Inga nya tankar, inga visioner, inga drömmar. Bara tomma ord för att vinna röster. Det är just nu det enda socialdemokraterna har för ögonen. Vinna röster för att behålla makten. Vad de ska göra med makten har nog inte ens de själva en aning om.

Göran Persson läste idag upp en regeringsförklaring utan att ha lyckats enas med samarbetspartierna om en budget. Den största skillnaden mellan vänsterkartellen och Allians för Sverige är att samtliga parter i alliansen är fast beslutna om att komma överens och att de trivs ihop.

Ett av Perssons stora utspel direkt efter Bankerydsmötet gällde en tandvårdsreform. Det har Göran pratat om sedan förra årtusendet, men vad hände... Jo, kan man tänka sig. Det ryktas nu om att det "bidde" ingenting. Som så ofta tidigare förhandlades den bort i budgeten. Man börjar ju tvivla på att sossarna vill genomföra reformen. Kanske är det bara ett utspel som sossarna gör för att vinna röster och för ha något att förhandla bort med v och mp.

Huvudsaken är väl som vanligt vad man säger, inte vad man gör. Och framför allt inte vad man vill göra.