tisdag, september 06, 2005

Vart ska jag skicka fakturan?

Kommer ni ihåg Percy Nilegårds metoder för att få kunder? "Jag kallar konceptet "Management without asking any questions first". Fråga: Vart skickar jag fakturan?"

Göran Persson tycks ha tagit intryck av Percy. Han kallar konceptet "Valfläsk without caring about the future". Fakturan är det inga tvivel om vart den går... Till barnen och barnbarnen.

För varje gång som Alliansen visar upp sin enighet och kommer med långsiktiga förslag på hur arbetslösheten ska bekämpas så kontrar sossarna med ännu fler ofinansierade förslag. Det är ju rätt tacksamt att komma med förslag utan att behöva finansiera dem och istället skjuta över kostnaderna på kommande generationer.

Höjt tak i A-kassan, tandläkarreform, höjt tak i sjukförsäkringen o s v. Listan på ofinasierade förslag kan göras lång. Frågan är bara varför alla förslag kommer just nu. Kan det ha att göra med att det är valår?

Göran Persson har ju på frågan om han inte oroas över den stigande arbetslösheten svarat att det som oroar honom är att socialdemokraterna ska förlora makten. Makt har blivit ett självändamål för ett gäng handlingsförlamade politiker som kallas för regeringen.